Valpar

 

Flat on tracks

Aktiva flattar med sans och balans!

Vi har fått valpar!

Fem nya små stjärnor har sett dagens ljus! Fyra tikar och en hane föddes 8 mars. Allt har gått bra med småttingarna och Molly är en engagerad mamma. Än så länge finns inte så mycket spännande att berätta från valplådan - de äter, sover och myser i en stor hög. Precis som små nyfödingar ska!

 

 

 

 

För tätare uppdateringar, följ kullen på facebook, sök på:

 

Flat On Tracks kennel

Mer om kullen:

 

 

 

Pappa: LP SeVCH Ebenflyers Mount Elbrus "Molly" x Comics Blue Viking, "Rasmus" (1 ökl jakt, CK på utställning, BIS-valp. Hd B, Hd-index 108, ED ua, ögonlyst ua)

 

Mamma: Mollysom du kan läsa mer om under "Mina hundar".

 

Jag valde Rasmus (bilden) som hane utifrån att hans temperament är väldigt likt Mollys. De är båda lugna, sansade flattar som inte stressar upp sig i onödan. De har bra av- och påknapp och är lättsamma, stabila familjehundar. Detta i kombination med stor arbetslust och en enorm kapacitet i jakten gör dem till precis sådana flattar som jag vill ha. Rasmus husse Anders beskriver sin hund så här: "Han är väldigt lugn och harmonisk, inte så 'mycke' hund, en fantastisk arbetsmaskin som aldrig viker ner sig. Lätt att ha med sig, är alltid med mig på jobbet som hovslagare. En bra hund helt enkelt!"

 

Jag förväntar mig valpar som går i sina föräldrars fotspår och blir både aktiva jakt-/träningskamrater och mysiga bästa vänner. Jag söker valpköpare där hunden får vara en självklar del i familjen och där de på något sätt får utlopp för sin arbetskapacitet.

 

Sex av Rasmus tidigare valpar är MH-beskrivna med mycket bra, rastypiska reultat. 14 av 22 är HD-röntgade, samtliga med A-höfter. En är svensk utställningschampion.

Den här kullens inavlesgrad blir noll och HD-index 106.

 

Tidigare valpkullar hos Flat on tracks

 

Den första och valpkullen såg dagens ljus i juni 2016. Pappa var den fantastiska allround-flatten SESPCh SEVCh Conover's Wild Winchester - "Chess". Fem valpar blev det i kullen, tre hanar och två tikar.