Mina hundar

Mina tikar


Flat on tracks är en liten kennel och ska så förbli. Den började med min stamtik Molly. Min träningskompis, min bortskämda prinsessa, min lojala kompis och min drömhund. Tyvärr finns inte Molly med oss längre, men hennes dotter Smilla bor hos mig nu. Jag har också sparat en fodertik från hennes första kull, Opal.

J SeVCH RLD N LD Startklass
Flat on tracks Believe in Freja


(e Comics Blue Viking

u Lp I SeVCH Ebenflyers Mount Elbrus)

* 2018-03-08


Smilla är en riktig allround-flatte! Hon är tävlad i fem olika arbetsgrenar och har titlar i fyra av dem. Den femte, bruks, är hon uppflyttad till lägre spår men har inte hunnit starta den klassen än. Hon är också utställd med Excellent. Smilla belönades med Winstons allroundpris 2020 för sin mångsidighet. 


Matte om Smilla:

"Smilla är en rolig, glad, nyfiken och kärleksfull varelse. Hon har ett superbra hundspråk, även hundar som annars inte går ihop med andra hundar leker med Smilla.  Hon älskar att träna och tävla. Det spelar ingen roll om det är lydnad, spår eller apportering. Hon blir lika lycklig för allt vi gör.  Älskar när vi ska lära in nya saker/moment, då vet hon att det kommer mycket godis och lek.
Men i vardagen kan hon vara en liten buse med mycket egen vilja. Nosar/undersöker hon något så gör hon det klart innan hon kommer när jag ropar. Sedan är jag helt övertygad om att hon kan klockan, om jag är 5 minuter sen med mattiden så påminner hon mig (vet inte om hon kollar på digitala klockan eller den med visare än!).


J SeVCH Flat on tracks Opal


(e SESPCh SEVCh Conover's Wild Winchester

u Lp I Ebenflyers Mount Elbrus)

* 2016-06-10


Ett charmtroll till flatte som är fodertik hos Susanne Halvarsson. Förhoppningsvis blivande mamma till en kommande kull på kenneln!


Opal hänger med på det mesta! Hon är BPH-testad med fint resultat. Tränas i jaktapportering, vinnare av sektionmästerskapen WT för unghundar i Kybacka. Har officiellt 2:a pris i NBKL. En mycket arbetsglad och lovande apportör! Hon är också uppflyttad till lägre klass spår och har startat i nosework.

 

LP1 SeVCH Ebenflyers Mount Elbrus

”Molly”

 

(e: SJCH  Isle Mountain's Zevs   u: Duckstream Snövit)

 

Jakt: 1 Nkl, vinnare av flatmästerskapet nkl 2014,

vinnare sektionsmästerskapet Gävle/Dala FRK WT ökl 2015. Svensk viltspårchampion.

Bruks: Uppflyttad till lägre klass spår

Lydnad: LP1

Utställning: Excellent

BPH-testad med mycket bra resultat

 

Matte om Molly:

Molly är en helt underbar tik! Hon är alltid glad och samarbetsvillig, både hemma och när vi gör någon aktivitet.

Att sätta ner näsan i spårskogen är en favoritsysselsättning. Hon är noggrann och fokuserad och missar aldrig en apport.

Jag hade aldrig varit i kontakt med jaktapportering innan jag skaffade Molly, men trots min okunskap så har hon utvecklats till en duktig jaktapportör och lyckades bland annat vinna Flatmästerskapet nkl 2014. Molly är en mycket okomplicerad och trevlig hund i vardagen. Hon är väldigt balanserad och   har lätt för att slappna av. Hon är mjuk i sättet utan att ha några rädslor. Social och glad, fungerar med alla människor och hundar.