Senaste nytt


Flat on tracks

Aktiva flattar med sans och balans!

Smilla vann Winstons allroundpris 2020!

Senaste nytt!Följ oss på Facebook, här uppdateras inte så ofta.


** Opal har också blivit viltspårchampion!


** Det gick fort! Molly har redan fått sitt viltspårchampionat! Hon tog sitt championat på tre raka starter. Jag är inte förvånad, hon är en noggrann och engagerad spårhund som alltid gör sitt bästa.


** Molly har tävlat viltspår! Hon har blivit godkänd i anlagsklass och sedan hunnit få två förstapriser med hp i öppen klass!


** Duktiga Opal vann sektionmästerskapen WT för unghundar i Kybacka!


** Vi har haft vårt första kennelläger! Alla valpar kom och vi hade två roliga dagar med massor av träning och hundprat. Helt underbart att träffa alla fem ädelstenarna samtidigt. Pascal, Granit, Safir,Smaragd, Opal kom hem till oss med sina tvåbenta familjemedlemmar.


Vi började med att umgås ett par timmar över fikat och beundra varandras ädelstenar. Annelie Jokinen tog oss med ut på fältet och visade hur man börjar med nybörjarapportering. Efter lunchen fick vi prova på lite roliga stadgeövningar, som inte ens jag hade fått provat på innan, (Annelies specialträningsagenda var hemlig för oss alla). Så Molly och jag fick gå först ut, lyckades ganska bra som tur var, så vi inte tappade ansiktet helt!


Susanne visade hur man ska trimma sin flat. Tur att dom inte var så många för alla ville få sina hundar trimmade av henne. Senare på kvällskvisten fick valparna prova på specialsök som Katarina Bergendahl höll i.


Söndag var vi ut i spår skogen och spårade människorspår/bruksspår.


Tusen tack alla valpköpare och instruktörerna Katarina Bergendahl och Annelie Jokinen för en underbar helg.


Vår instruktör Katarina skrev en så fin beskrivning om helgen på facebook:


"I helgen har jag haft förmånen att vara instruktör på Flat on tracks första kennelläger. Alla i kullen hade otroligt fint temperament, föriga och med en fin arbetsmotor . Ville ha alla❤ med mig hem. Valparna är efter tiken Molly Ebenflyers Mount Elbrus, "Molly". Jag har tidigare lånat Molly till ett  vårdprojekt i skolan, där hon varit projekthund på ålderdomshem och demensboende. Jag har också följt henne i träning för jakt och bruks. Tack för att jag fick förtroendet att vara med på ert läger och få följa hennes första kull. En kanonhelg!"